Utbildningar på hästområdet

Vill du ha ett hästjobb? Här har vi samlat inspiration och information om olika sätt att utbilda sig eller hitta en karriär med koppling till häst.
Foto: Jeanett Ruoso Walerholt

Den finns en lång rad olika yrken, utbildningar och möjligheter till företagande inom hästbranschen. Oavsett om du redan vet vad du vill bli och jobba med eller om du letar inspiration så hittar du här information som kan hjälpa dig ta första steget i din yrkeskarriär.

Vi har hittar våra hästjobb!

Tobias, Moa, Viktor, Emma, Erika, Ida, Johanna och Madde har alla på olika sätt hittat just sina hästjobb. Vad säger de alla är en av de absolut bästa sakerna med jobbet? Hästarna såklart <3

Vill du veta mer om hur de alla hittade sina hästjobb?
Här kan du kolla på alla filmerna

Att vägleda unga till hästjobb

Det är ett stort ansvar att stötta ungdomar in i arbetslivet till en passande och hållbar sysselsättning. Studie- och yrkesvägledare (SYV) har möjlighet att påverka gymnasievalet. Arbetsmöjligheterna inom hästsektorn kan vara relativt okända för utomstående, HNS har samlat information riktad till just SYV:are på sin hemsida.

Ta chansen och lär dig mer om jobb inom hästnäringen.

Hur vill du utbilda dig?

Läs mer om olika utbildningsformer

Hästnäringens Yrkesnämnd (HYN)

HYN:s organisation är uppbyggd av företrädare för arbetsmarknadens parter samt företrädare för hästnäringens organisationer. Hästnäringens Nationella Stiftelse är samarbetspartner och delfinansiär av HYN.