Jobba i hästnäringen

Hästnäringens Yrkesnämnd arbetar för att ditt hästjobb verkligen ska vara ditt drömjobb. Det handlar om trygghet, glädje och möjlighet till en lång karriär.

Här får du info om vilka villkor som gäller när du ska ta ett hästjobb. Det handlar om kollektivavtal, försäkringar, lönenivåer, förmåner och arbetsmiljö etc. Under Jobba Grönt får du guidning till arbete i de gröna näringarna. Vi länkar också till siter där du kan hitta lediga hästjobb.

Schyssta arbetsvillkor

Se till att hästjobbet verkligen blir ditt drömjobb! HYN arbetar tillsammans med HNS och LRF Häst samt övriga organisationer för en professionell näring som har schyssta villkor på arbetsplatserna. Ett arbete innebär  rättigheter och skyldigheter, både för arbetsgivaren och dig som arbetstagare.
Läs mer

Jobba Grönt

Hästnäringen är en del av de gröna näringarna i Sverige. Vi erbjuder en arbetsmarknad där alla får plats, det är lätt att få jobb och du bidrar till att skapa en levande landsbygd. Vill du inspireras till en livsstil inom de gröna näringarna? Besök Jobba Grönt.

Jobba Grönt inspirerar!

Lediga hästjobb

Det finns många kanaler att titta på för att hitta lediga hästjobb. Här har vi samlat några av de sidorna där du kan hitta ett ledigt jobb.

Läs mer

Kontaktperson
Maria Karlsson Kanslichef HYN
Elin LeeApple Arbetsmarknadsansvarig, HNS
Hästnäringens Yrkesnämnd (HYN)

HYN:s organisation är uppbyggd av företrädare för arbetsmarknadens parter samt företrädare för hästnäringens organisationer. Hästnäringens Nationella Stiftelse är samarbetspartner och delfinansiär av HYN.