Nyhet

Ytterligare ett kvalitetsmärkt hästgymnasium- Naturbruksgymnasiet Kalmar

Grattis till Naturbruksgymnasiet Kalmar som nu är ett Kvalitetsmärkt Hästgymnasium! Naturbruksgymnasiet Kalmar är det fjärde gymnasiet att få certifieringen Kvalitetsmärkt Hästgymnasium. Marie Lindgren, yrkeslärare häst på skolan, berättar här i en intervju om verksamheten.

Hur många elever har ni på häst och inom vilken inriktning? Hur ser det ut med nya ettor?

Vi har 39 hästelever och det verkar finnas stort intresse för vår utbildning även nästa år då vi har haft många besökare på öppet hus, gymnasiedagar och även många som ringer och vill ha information om vår hästutbildning.

Varför är det viktigt för er att vara kvalitetsmärkta?

Vi tycker det är viktigt att vara kvalitetsmärkta för att elever som söker till oss ska vara garanterade hög kvalité på undervisningen. Det är även ett kvitto på att hela vår skola jobbar kvalitativt.

Vad är ni mest stolta med i er utbildning?

Vi är extra stolta över våra välutbildade hästar som eleverna har möjlighet att tävla, och gör det med goda resultat i både hoppning och dressyr. Vi är ett bra team i personalen som kompletterar varandra.

Kan du beskriva er anläggning och hur ni jobbar?

Vi är en relativt liten skola med bra gemenskap. Stora fina hagar och härlig natur och tillgång till många ridvägar, ridhus och stor paddock. Vi jobbar nära branschen med vårt väl sammansatta programråd och våra APL platser för att eleverna ska vara väl förberedda för yrket Hästskötare.

Har ni något spännande som ni vill dela med er av?

Något spännande som finns i framtidsplanerna är ett nytt modernt stall som vi hoppas och tror ska bli verklighet.

Läs mer om Naturbruksgymnasiet Kalmar

Mer från Hästnäringens Yrkesnämnd
Hästnäringens Yrkesnämnd (HYN)

HYN:s organisation är uppbyggd av företrädare för arbetsmarknadens parter samt företrädare för hästnäringens organisationer. Hästnäringens Nationella Stiftelse är samarbetspartner och delfinansiär av HYN.