Nyhet

Axevalla Hästcentrum-nytt Kvalitetsmärkt Hästgymnasium

Grattis till Axevalla Hästcentrum som nu är ett Kvalitetsmärkt Hästgymnasium! Axevalla Hästcentrum är det femte gymnasiet att få certifieringen Kvalitetsmärkt Hästgymnasium. Niclas Dahlqvist, biträdande rektor på skolan, berättar här i en intervju om verksamheten.

Hur många elever har ni på häst och inom vilken inriktning?

I dagsläget har vi 90 elever som läser hos oss. Fördelning 50% ridsport 25% fördelat på travsport och islandshästsport.

Varför är det viktigt för er att vara kvalitetsmärkta?

För oss är kvalitetsmärkningen ett signum på att vi arbetar professionellt och säkerställer utbildningskvalité. Då grundkriterierna för certifieringen är viktiga för oss i vårt dagliga arbete.

Vad är ni mest stolta med i er utbildning?

Vi är stolta över att kunna ha tre discipliner under samma tak och att samtliga utgångar håller en hög och jämn kvalité.

Kan du beskriva er anläggning och hur ni jobbar?

Idag bedriver vi utbildningen på Axevalla Hästcentrum i Axevalla Travbanas lokaler. Vi hyr anläggningen, allt från lektionssalar till stallar. I vår verksamhet har vi ett 40 tal hästar fördelat på trav-, rid- och islandshästar. Då vi är måna om att alla kurser som eleverna skall läsa har goda lärare har vi mycket stor andel utbildade lärare. Vi jobbar tydligt utefter de styrdokument vi har att förhålla oss till och har gjort dessa som en god rutin i vardagen.

Har ni något spännande som ni vill dela med er av?

Vår framtid är väldigt spännande då vi till våren 2024 har ny skolanläggning klar anpassad för utbildning inom häst.

Läs mer om Axevalla Hästcentrum

Läs mer om Kvalitetsmärkt Hästgymnasium

Mer från Hästnäringens Yrkesnämnd
Hästnäringens Yrkesnämnd (HYN)

HYN:s organisation är uppbyggd av företrädare för arbetsmarknadens parter samt företrädare för hästnäringens organisationer. Hästnäringens Nationella Stiftelse är samarbetspartner och delfinansiär av HYN.